Milyen életterületeken lehetek segítségedre?

Meddőség

Gyermeket szeretnél?

"Aki igazi eredményre számít, felmeri tárni a saját elméjét."

 

A meddőség lelki okai

A feleségemmel 7 év és 6 vetélés - közben 2 beültetés -  után született meg az első gyermekünk, spontán. 

A mai kor embere úgy véli, hogy szándékaival irányítja az életét, a legtöbb fiatal élettapasztalata igazolja is ezt a feltételezést. 

Az egyén úgy érzi, maga választja az iskoláit, a munkahelyét, az autóját, a lakását,  a partnert... Amikor azonban szembe találja magukat a tervezett fogantatás elmaradásával kétségbe esik, "nem én irányítok" mi lesz így velem?

Magyarországon 2020-as években minden tizedik pár szenved a gyermekáldás elmaradásától. Nem szívesen használom a "meddőség" kifejezést, mert úgy érzem mintha egy, el nem múló állapotot írna le, talán még konzerválja is a helyzetet. (Amikor mi voltunk benne utáltam.)

Mi lehet az oka annak, hogy nem jelentkezik a gyermek? 

Nézzük elsőként mi történik fizikai síkon. A női testben egy emberöltő alatt közel 400 petesejt érik meg, egy milliliter ondóban kb. 20 millió spermium sejt található. Ahhoz, hogy egy gyermek megfoganjon, mindössze egy petesejt és egyetlen spermium találkozására van szükség. Naponta megközelítőleg 250-300.000 gyermek fogan a Földön. 

A szakemberek csak akkor tartják indokoltnak a fogamzó képesség vizsgálatát, ha másfél–kétévnyi, rendszeres, védekezés nélküli házasélet sem hozza meg a tervezett gyermekáldást.

A mesterséges megtemékenyítésel foglakozó központok adatai szerint, a hozzájuk forduló pároknak kb. 25-28%-ának tudnak segíteni. Ami azt is jelenti, hogy 100 egészséges házaspárból kb. 7 - 8 pár számára a termékenység útjában nem biológiai akadály áll, gyermekük mégsem születik.

Biztos, hogy csupán annak a két sejtnek kellene találkoznia egymással? Ha csak ennyi kellene, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézmények sokkal nagyobb lenne a siker rátája, mint kb.  25 %.

Mi kell ahhoz, hogy egy gyermek megfoganjon, hogy egy élet elkezdődjön?

A fogantatás legfontosabb lelki feltétele a befogadásra való képesség, a leendő gyermekkel szemben.

A következő gondolat-film keretében igyekszem megmutatni, hogy tapasztalataim szerint mitől marad el a gyermekáldás.

Arra kérem a kedves olvasót, hogy képzelje el a következőt:

A fogantatásra váró lelkek egy felhő szélén ülnek széles mosollyal az arcukon, várakoznak, játszadoznak és figyelnek. Nyakukban egy-egy kézzel írott medál őrzi azt az feladatot, amelyet választottak maguknak a következő életükre. Figyelik a pillanatot, mikor megjelenik a feladatukhoz harmónikusan illeszkedő szülőpár. 

Amikor úgy látja a lélek, hogy megérkezett a feladatához illeszkedő szülőpár részéről a befogadás. Akkor a lélek "fejest ugrik" a felhőszéléről és anyu pocakjában landol.  (Nyilvánvaló, hogy nem pont így történik, modellnek még is elég szemléletes.)

Melyek azok a tényezők, amelyek a lélek számára azt jelzik, nincs még itt a pillanat, hogy elinduljon a felhő széléről anyuhoz?

  • Anyu nem bízik abban, hogy Apu egyedül is képes eltartani a családot, amíg ő a gyermekkel foglalkozik, napi 24 órában, heti 7 napban.
  • Anyu és Apu között a problémák megbeszélése és megoldása nem jól működik. pl. nem beszélnek a konfliktusaikról és ezért nem is kezdik el a változást, hogy megoldjàk azokat.
  • Anyu úgy érzi ha gyermeke lesz, abból baj lesz.

Történetek: 

Fekete haj.

Szakítás.

Kútba esett.

Nagytesó vigyáz a kicsire, fára mászás.

  • Anyu jó gyereket szeretne, akivel kevés gondja van, olyat aki cuki, jól nevelt és nem okoz gondolt Anyunak - Apunak.

Történet: Anyu tésztát gyúr, Apu tüzet rak, ha sírok száműznek.

Olyan gyerek van aki korlátok között szeretne élni? Vagy inkább vár még és szabadon élne?

  • Apu fiút szeretne. A felhő szélén pedig egy leány várakozik, aki nem akar már megfelelni az elvárásoknak, önmaga szeretne lenni. ezért még vár azzal, hogy elinduljon.
  • Anyut az édesapja fiúnak várta annak idején. A leány gyermek medig igyekezett Apunak megfelelni: Autót szereltek együtt, fát vágtak… a hölgy megszokta, ha fiúsan viselkedik, elfogadják. Az évek alatt lett belőle egy remek  menedzser, irigylésre mèltó karriarrel, több tucat embert irányit (az irányítás férfi energia) A férfi energia nem befogadó, ezzel zárja el a fogantatást.

Kérdésed van?
Vedd fel velem a kapcsolatot!

Elérhetőségeim

Mi az az AnaLog módszer?

Bővebben az AnaLog módszerről

Milyen további területeken lehetek segítségedre?

Ide kattintva foglalhatsz időpontot

Sebők Zsolt
AnaLog konzulens, Mentor

A személyes (vagy online) találkozó során, közös munkával, megkeressük és átalakítjuk az események alakulásáért felelős tapasztalatokat. A legtöbb esetben ezzel az átalakítással a probléma fő okát szüntetjük meg.
Copyright © 2021 – 2024 | Sebők Zsolt - Minden jog fenntartva Honlapkészítés: Inspiráló Honlapok
envelopephone-handsetcalendar-fullmagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram