Érzelmek Anatómiája

program a párkapcsolat születéséről
~30 éven túliaknak

Szeretnék jelentkezni!

A világunk művészi alkotásainak jelentős részét a szerelem ihlette, mégsem tudjuk mi hozza létre az érzést.
A házasságok jelentős része válással végződik, pedig azzal a szerelemmel indult a kapcsolat, melyet a művészek az egekbe magasztaltak.
Mitől romlik el?
Mi történik a szerelem fellángolása és a szakítás között? Ha valóban tudunk tanulni hibákból, mi lehet az oka, hogy nehéz az új, tartós párkapcsolat kialakítása, ~36 év felett?

Ez a program rámutat az érzelmek működésére, bemutatja azokat a belső folyamatokat, amelyek a viselkedést alakítják, gátolják.

Kinek szól? ~36 év feletti nőknek és férfiaknak, aki szeretnének hosszútávú, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élni.

Miről szól? A párkapcsolat kialakulásának akadályait tesszük a “mikroszkóp alá”, olyan egyedi megközelítéssel, ami a megértésen túl a párkapcsolat kialakulását is elősegíti.

Fő témáink:

Mi a párkapcsolat?
Mi a szerelem?
Mi a kapcsolati függés és hogyan lehet kilépni belőle?
Mi a tudatosság?
Melyek a tudattalan viselkedésminták és hogyan irányítják életünket, kapcsolatainkat?

Miért fontos, hogy e fogalmakkal tisztában legyünk? Ha azt sem értjük mi történik bennünk, akkor semmi esélyünk arra, hogy gyökeres változást hozzunk létre.

A viselkedés kutatói szerint a döntéseink 98 %-a érzelem alapú, tudsz mondani 5 érzelmek a keletkezésével együtt?
Ezen a programon 16 érzelmet tekintünk át, a keletkezésükkel együtt:

Szerelem, szeretet, féltékenység, irigység, félelem, undor, becsapottság, bűntudat, igazságtalanság, düh, tehetetlenség, szégyen, öröm, harag, gyűlölet, boldogság.

Bemutatjuk azt a viselkedési és kommunikációs mintázatot, mely a párkapcsolat kialakulását és fenntartását befolyásolják.

A párkapcsolat új dimenziója nyílik meg, azoknak a folyamatoknak az ismeretében, melyet ezen a programon a résztvevőkkel együtt fogalmazunk meg.

Mikor lesz a program?
Négy találkozó, csütörtök esténként:
2023. február 2-án 17.00 - 20.00-ig
2023. február 9-én 17.00 - 20.00-ig
2023. február 16-án 17.00 - 20.00-ig
2023. február 23-án 17.00 - 20.00-ig

Miért négy találkozó egy program? Meglehetne szervezni egyben is, ekkor sok olyan értékes lehetőség vesze el, amely a részvevők megértését szolgálja. Ez a program, ebben a négy találkozós formában egy folyamat, melynek újszerű gondolkodásmódját lépésekben érdemes átvenni. Ezzel a szervezési megoldással a résztvevőknek lehetőségük nyílik a feldogozott anyagrésszel kapcsolatban összegyűjteni saját gondolataikat, majd a következő találkozón feltenni kérdéseiket a szervezőknek és a csoporttársaknak.

Helyszín: Budapest, Kálvin tértől 1 percre. (A pontos címről a résztvevőket értesítjük.)

Miért pont Érzelmek Anatómiája?

Érzelem: olyan szubjektív állapot, amely a környezet változására adott reakcióként írható le, mint ilyen a további viselkedést alapvetően határozza meg.

Anatómia: az élő szervezet felbontása - feltárása, működésének vizsgálata.

Egészség, Párkapcsolat, Karrier, életünk három fontos területe, amelyből mindig az lép az első helyre, amelyikkel valamilyen nehézség jelenik meg. Párkapcsolat: kölcsönös elhatározás életvezetésünk összekapcsolására. Más szavakkal, barátság, nemi extrákkal.

A párkapcsolat létrejötte több ponton is képes megbicsaklani, aminek a megtörténte két újabb problémát szül egyszerre:

  1. Szeretnél kapcsolatot, de az nem jön létre, tehát nincs, pedig tettél bele energiát.
  2. A következő ismerkedést nehezebben kezded el, mert nem tudod, hogy hol van az a hiba, amitől nem jön létre a párkapcsolat. Próbálsz változtatni, a kapcsolat mégsem jön létre. Ebben elég hamar el lehet fáradni.

Négy estét arra szánunk, hogy egy alapvetően új megközelítés keretében mutassuk meg a párkapcsolat működésének buktatóit.

A program elemei:

* Férfi minták és teendők a kapcsolat születésekor és utána.
* Női minták és teendők a kapcsolat születésekor, majd azt követően.

* Ahogyan ma érzel és gondolkodsz a fenti fogalmakkal kapcsolatban az alapvetően befolyásolja azt az élethelyzetet, amiben éppen vagy. A program célja, hogy olyan hatást gyakoroljon a gondolkodásodra, ami által megnyitja az utat a tartós párkapcsolat kialakulása felé.

Négy héten át, Heti Egy találkozó (2,5-3 óra) keretében bontjuk ki azt a modellt, melynek segítségével a hibás viselkedési mintázatok azonosíthatóak.

Ezt a programot a következő gondolatok hívták életre:

  • A 36 év feletti felnőttek nyíltan kommunikálják, hogy nem értik miért nincs új párkapcsolatuk, sokszor 10-20 évi házasság után?

  • Ismerik önmagukat, tudnak ismerkedni, tudnak kommunikálni, nyitottak, szeretnének partnert, mégsem tud kialakulni a párkapcsolat az életükben. Mi ennek az oka? A párkapcsolat életednek az a területe, ahol partner működésének apró változásai is érzékenyen tudnak érinteni. Ha már elmúltál 30 éves lehet, hogy elegendő a tapasztalatot gyűjtöttél ahhoz, hogy tudd milyen párkapcsolatot nem szeretnél. És vajon azt is tudod, milyet szeretnél?

  • Ha tudod, hogy milyen partnert szeretnél, akkor vajon miért nem találkozol vele? Mi tartja távol tőled azt a valakit, akivel boldog tudnál lenni? Attól, hogy megtudod fogalmazni, milyen kapcsolatot szeretnél, még nem biztos, hogy az meg is történik veled. A szándékod és a események között történik valami, egy apróbb vagy nagyobb hiba, ami megakasztja, eltéríti a folyamatot. Erről is fogunk beszélgetni.
  • A viselkedésed és az érzelmeid működését egy olyan érthető és átlátható modell keretében mutatjuk be, melynek megértésével az életed során felmerülő hibák azonosítása pontossá válik, ettől a javítás is sokkal hatékonyabb lesz.

Négy héten át, heti egy este beszélgetünk e kérdésekről, ahol válaszokat találhatsz a saját életed párkapcsolati kérdéseire, érzelmeid működésére.
Ennek a programnak a tartalmát nem találod meg könyvekben, nem lehet összeollózni blog cikkekből. Ez a program az AnaLog Módszer által nyújtott tapasztalatokra épül és két éves fejlesztési folyamat eredménye.

Művészettel kezdtem, álljon itt záró gondolatként is egy alkotás, ami szépen megfogalmazza a vonzalom természetét:

"Csöndes az eső, fut a vihar előttViszi a szíved egy másik előlEz a buta szerelem, gondosan figyelem, hogyan bújik előAhogy megremeg a szád, ahogy megnevezed őt...

Honnan került előMilyen fájdalom feszül tükör előtt?Ez a buta szerelem, gondosan figyelem, hogyan bújik elő..."

/Szabó Balázs és Bandája/

A programmal kapcsolatos további információt emailben vagy telefonon biztosítjuk számodra, kérdezz bátran!

A program 4 találkozóból áll, teljes részvételi díja: 32.000 Ft/fő (magánszemélyek számára.)
Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz, kattints lent a "Folytatás" gombra.

Szeretettel várunk az Érzelmek Anatómiája programon.

Sebők Zsolt
+36 70 30 10 170

Aktuális időpontok

Az alábbi időpontokban indul a kurzus,
kattintással tudsz választani és jelentkezni.

Ha a meghirdetett időpont nem megfelelő számodra,...

...de szívesen részt vennél az Érzelmek Anatómiája programon egy másik időpontban, az alábbi űrlap segítésével tudsz értesítést kérni erről.
A személyes (vagy online) találkozó során, közös munkával, megkeressük és átalakítjuk az események alakulásáért felelős tapasztalatokat. A legtöbb esetben ezzel az átalakítással a probléma fő okát szüntetjük meg.
Copyright © 2021 – 2023 | Sebők Zsolt - Minden jog fenntartva Honlapkészítés: Inspiráló Honlapok
envelopephone-handsetcalendar-fullmagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram