Üdvözöllek a weboldalamon,

Sebők Zsolt vagyok!

A megismerés egy folyamat. Az idők kezdető óta tart, és senki sem tudja mikor ér véget.
Hogy te milyennek fogsz látni, azt nem tudom.
Arról nem érdemes írni, hogy mások milyennek ismertek.
Egyetlen út marad, arról írok, hogy én milyennek ismerem önmagamat.

  • Szívesen begyűjtöm a legtöbb nézőpontot, ami egy adott téma körül felmerül.
  • A világunkban rengeteg érdekes dolog van, ebben az életemben a motiváció és a viselkedés érdekel, minden egyéb csak hobby.
  • Szívesen tanulok.
  • Hálát érzek, amikor sikerül megoldáshoz segíteni valakit, aki megakadt az életének egy pontján.

A pályám kezdetén gépész technikusnak tanultam, műszaki / fizikai problémák megoldásával foglalkoztam A siker, a sikeresség kulcsa kezdett érdekelni. Tudni akartam, hogy mitől sikeres az egyik vállalkozás és mitől nem az egy másik. Természetesen az évek múlásával a sikerről alkotott gondolataim is alaposan átalakultak.

Volt egy látomásom. A középiskolából érkeztem haza, belépve a nagyszobába a falon láttam egy rendszert. Olyasmi volt, mit a kémiában a Mengyelejev féle periódusos rendszer, csak érzelmek voltak benne. Nem gondoltam én akkor arra, hogy feljegyezzem azt amit láttam. Nem is láttam többé, viszont azóta keresem, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az érzelmek?

Tanultam pszichológiát, azt láttam benne, hogy mások gondolatait kell bemagolni. Nem lettem pszichológus.
Érdekeltek a tréningek, 23 évese már csoportokat vezettem. Nagyon sok féle módszert megtanultam. Majd kezdtem észre venni, hogyan egy ügyesen kidolgozott szellemi birkózás folyik a cégvezetés, a tréner és a résztvevő között. Egy napon láttam, hogy ez nem nekem való.

A coaching, már sokkal jobban tetszett, - mire oda jutottam, hogy a közelembe került 2002-t írtunk. Ebben a műfajban egyetlen résztvevő ült szemben és csak vele tudtam foglalkozni.

Egy napon látni kezdtem, hogy az ügyfeleim rendre elbotlanak egy bizonyos ponton. Nem értettem mi történik velük? Ők tűzik ki a célt, tudják az oda vezető utat, hiszen azt is ők tervezik meg a saját nézőpontjuk és képességeik szerint. Még sem tudnak a terv szerint cselekedni, a Bizonyos pont után. Mintha egy üveg küszöbben botlanának el.

Tudtam, hogy a belső világban kell keresnem a megoldást. Érdekelt a meditáció, több mint 50 napot ültem néma csendben, napi 9-10 órát meditálva. Jártam sokféle önismereti csoportban, családállításon és sok egyéb máson... Világossá vált egy egyszerű és szakállas szabály, akár hány könyvet elolvassatok a kerékpározásról, hozzáértő csak akkor leszek, ha felülök a bringára és tekerni kezdem. Az a megoldás érdekelt, ami az üvegküszöböt felfedi, eltünteti. Kitartó voltam és rátaláltam.

Így került kezembe az AnaLog Módszer.

Lépések az úton...

A személyes (vagy online) találkozó során, közös munkával, megkeressük és átalakítjuk az események alakulásáért felelős tapasztalatokat. A legtöbb esetben ezzel az átalakítással a probléma fő okát szüntetjük meg.
Copyright © 2021 – 2024 | Sebők Zsolt - Minden jog fenntartva Honlapkészítés: Inspiráló Honlapok
envelopephone-handsetcalendar-fullmagnifiercrossarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram