2019. november 10.

Mitől NEM jön létre a párkapcsolat?

Éva történetén keresztül szeretném neked megmutatni, hogy milyen múltbéli tapasztalatok vethetnek gátat a párkapcsolat kialakulásának.

Éva arról számolt be, hogy nagyon könnye teremt kapcsolatot emberekkel. Recepción dolgozik, kedves mosolygós, a látogatók és a kollégák szívesen fordulnak hozzá kérdéseikkel ő pedig örömmel és kedvesen válaszol. A munkáját remekül végzi, szeretik a munkahelyén, a főnökei elégedettek a munkájával.

Éva elmesélte, hogy van egy férfi kolléga, aki a közeledés apró jeleit küldi felé. Amint Éva észleli, hogy kedves mondatokkal reagál a férfi Ő azonnal valami olyat mond, ami finoman lezárja a kommunikációt. Például:
- Köszönöm, viszont látásra! és még mosolyog is.
És amikor a férfi távozik, csak akkor eszmél, hogy mit is mondott, pedig úgy érzi, hogy szívesen beszélgetne vele akár hosszabban is. A harmadik ilyen eset után Éva arra kért, hogy nézzük meg, mi lehet a viselkedése mögött.

Mikor hatékony az Analog konzultáció?

  • Amikor nem az történik az életedben amit szeretnél, ami jó számodra.
  • Ismétlődik a jelenség.
  • Nem tudod megváltoztatni.

Éva esetében mindegyik megvolt.

A viselkedés kulcsát mozgató élményre egy reinkarnációs képben bukkantunk rá. Íme:

A 3-4 éves Éva egy nagypolgári család kisebbik gyermeke. Szüleivel és testvérével egy hatalmas házban élnek, kert, tó part, nagy fákkal teli liget, szépen nyírt gyep... Csodálatos környezet. Éva bátya szellemi fogyatékkal született. Éva az egyetlen aki szemkontaktus révén - kizárólag ezen a csatornán - érti a 10 éves fiú szándékait, gondolatait, érzéseit. Nagyon szeretik egymást.

A szülök is érzékelik a két testvér közötti mély kapcsolatot, örülnek neki. Hagyják, hogy a két gyerek sok időt töltsön egymás társaságában.

Egy napon Éva a tó partján lévő homokozóban játszik, bátyja a közeli padon ül és a vizet nézi. Mindketten el vannak mélyülve saját világukban.
Éva felnéz a játék közben és látja, hogy a testvére a tó közepe felé tart és már derékig ér neki a víz. Tudja, hogy kiáltása sokkal inkább szól a házban lévő szüleinek, mint a süket testvérének. A szülök távol vannak, Éva rohan a házba, hogy segítséget hívjon.

A fiú már teljesen elmerül a vízben, mire a segítség megérkezik és kihúzzák a tóból.

A fiú a parton fekszik, a tüdejéből kipumpálták a vizet. Sikerült megmenteni az életét. Évát a szülei keményen és erőteljesen felelősségre vonják - hiszen ők is nagyon megijedtek, saját felelőtlenségüktől.

Éva ebből az élményből megtanulja, hogy: "Ha valaki kedves és mély bensőséges kapcsolatba kerül vele, abból nagy baj lehet."  Ez a tapasztalat az, ami Éva számára azt üzeni a recepción, hogy hárítsa el a közeledő férfi érdeklődését.
Ezzel a viselkedési mintázattal a lelke mélyén, Éva talán sosem tudna bensőséges, harmonikus párkapcsolatot létesíteni.

Az Analog oldás másnapján a következő üzenetet kaptam Évától:

"Nagyon sokat segítettél tegnap, ma rálátok pár dologra, ami eddig nem sikerült... potyognak a csontvázaim ki 🙂 ... hálásan köszönöm!"

A személyes (vagy online) találkozó során, közös munkával, megkeressük és átalakítjuk az események alakulásáért felelős tapasztalatokat. A legtöbb esetben ezzel az átalakítással a probléma fő okát szüntetjük meg.
Copyright © 2021 – 2024 | Sebők Zsolt - Minden jog fenntartva Honlapkészítés: Inspiráló Honlapok
envelopephone-handsetcalendar-fullmagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram