2019. november 3.
AnaLog Blog
címkék:none

Kútba veszett kontroll, avagy kire vár a gyermekáldás?

Éva azzal keresett meg, hogy nem fogan meg a gyermekük, pedig egészségesek és szeretik is egymást.

A mai kor embere szeretne mindent irányítani, a közlekedést, az időjárást, mások cselekedeteit stb. Ide tartozik a gyermekáldás is. Amikor egy párhoz nem érkezik gyermek, annak bizony oka van. Itt, most arra gondolok, hogy orvosilag minden rendben van a párral és a várva vár gyermek még sem érkezik meg. (Tudom miről beszélek: nálunk 6 év és 6 vetélés után született meg az első gyermek. Mára már kettő van.) Már minden elképzelhető lépést megtettek: "csak BIO élelmiszert fogyasztanak", figyelik a hold mozgását, számolják a napokat, észek felé fordítják az ágyat... stb. sőt már a gyerekszoba is szépen be van rendezve.

Éva története:

bemutatja, hogy milyen ok húzódhat meg a háttérben, ami a gyermekáldás elmaradását okozza. A következő történet egy regressziós folyamat során vált ismerté.

"... egy temetést látok, senki sincs a sírban. Én magam össze vagyok zavarodva, mint aki egy kicsit bolond. Tudom, hogy miattam van a temetés. Senki sem vádol engem, mégis érzem, hogy én okoztam valamit..."

Az itt megjelenő érzést neve bűntudat, megértettem, hogy Éva esetében ezzel van dolgunk.

A következő lépésekben megtaláltuk a történet kezdetét, mostantól ebből a nézőpontból mesélem tovább.

Előzmények

"A férjemmel egy falu melletti kicsi tanyán éltünk, mindenünk megvolt, ami csak kellet. Állatok a házkörül, szépen termett zöldség, gyümölcs és gabona... a házunk szerény mégis tiszta és rendezett.
Terhes lettem, nagy szeretetben és nagyon jó kapcsolatban éltünk egymással és a környékbeli gazdákkal.
Egy közeleldő háború híre eljutott hozzánk is. A közeli tanyás gazdák mind összepakoltak és elhagyták házaikat. A férjem úgy döntött, hogy mi is a városba költözünk a rokonaihoz, amíg rendeződnek a dolgok. A férjem előre ment, hogy mindent előkészítsen és megbeszéltük, hogy én is utána megyek."

Fordulat

Amikor eljött a nap, fogtam a batyumat és útnak indultam. A hasam már igen nagy volt. Útközben az erdőben megindult a szülés. A gyermek szépen megszületett, nagy boldogsággal öleltem magamhoz. Pihentem pár órát az egyik fa árnyékéban majd tovább indultam. Lassan haladtam. Az egyik tisztáson megláttam egy kutat. Nagyon megörültem, mert már mindkettőnknek szüksége volt a mosdásra.

Az érzés kialakulása

Ahogy odaérek a kúthoz és kezdek vizet húzni, vágtató lovasokat hallok a hátam mögött, akik gyorsan közelednek és kiáltoznak.
A gyermek kicsúszik a kezemből és eltűnik a kút mélyén. Rettenetes érzés. A lovasok katonák, vágtatnak a rét szélén, intenek, de valójában tudomást sem vesznek rólam. Leroskadok a kút mellé, órák telnek el így.
... egyszer csak tovább indulok, a férjem már a városból elindult elém. Nem tudok beszélni sem.
Ő szervezi meg a temetést is...."

Ebből a történetből előtünik:

  • Éva belső képeiben van helye gyermeknek, családnak, szép kiegyensúlyozott életnek. (Ez jó!)
  • Éva azt is tudja, hogy ha gyermeke születik, abból baj lesz. (Itt van az akadály) Honnan tudja? Saját tapasztalatából, valamelyik előző életéből. Természetsen az emlék már nincs meg, de a tapasztalat még mozgatja az eseményeket. Védi Évát az újabb sérüléstől. Ez gátolja abban, hogy most megfoganjon.

Összesfoglalva:

Éva életében a gyerekvállaláshoz egy erős bűntudat érzés kapcsolódik. Az elméje őriz egy esemény sort (azt amit fent bemutattam) ami röviden így foglalható össze: "Ha gyermekem születik, meg fog halni." Nem is csoda, ha ezzel a háttérrel nem fogan meg a magzat.

A fogantatást gátló bűntudat, vagy más érzelmek sokféle módon kialakulhatnak. Az Analog Oldás módszere abban nyújt segítséget, hogy a gátló tényezők feltárása és feloldása rövid idő alatt megtörténjen.

A bűntudat feloldását követően megnyílik az út a gyermekvállalás felé?

Évával találkozó során, megkerestük és fel is oldottuk a gátló tényezőt. 🙂

A személyes (vagy online) találkozó során, közös munkával, megkeressük és átalakítjuk az események alakulásáért felelős tapasztalatokat. A legtöbb esetben ezzel az átalakítással a probléma fő okát szüntetjük meg.
Copyright © 2021 – 2024 | Sebők Zsolt - Minden jog fenntartva Honlapkészítés: Inspiráló Honlapok
envelopephone-handsetcalendar-fullmagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram